بازی های المپیک تابستانی 1932 که در لس آنجلس، کالیفرنیا برگزار شد از جهات زیادی قابل توجه بود. اول اینکه، آنقدر حضور شرکت کنندگان اندک بود که فقط 1332 ورزشکار در این بازی ها شرکت کردند، در حالی که تعداد شرکت کنندگان بازی های در المپیک چهار سال قبل 1928 در آمستردام، 2،883 نفر بود. فقط 37 کشور ورزشکار اعزام کردند، در حالی که این تعداد در المپیک آمستردام 46 کشور بود. هربرت هوور، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، حتی با اصرار هم حاضر نشد در افتتاحیه این المپیک حاضر شود. اما در این میان برزیلی ها برای جبران این رکود اقتصادی و برای تامین هزینه حضور ورزشکارانش در المپیک کالیفرنیا ایده جالبی به ذهن شان رسید. ادامه این مطلب را در مجله قهوه ست بخوانید.
المپیک و قهوه و برزیل
اما دلیل این استقبال کم فروغ از المپیک 1932 چه بود؟ دلیل احتمالی همه اینها یک رکود اقتصادی شدید در سراسر جهان بود که در دهه 1930 از ایالات متحده آغاز شد. این طولانی ترین، عمیق ترین و گسترده ترین رکود اقتصادی در قرن بیستم بود.
حتی برخی از 37 کشوری که قصد داشتند ورزشکارانی را به این بازی ها اعزام کنند در تلاش بودند راهی پیدا کنند تا زنان و مردان ورزشکار خود را به کالیفرنیا برسانند. اما در این میان برخی هم مانند برزیل خلاقیت به خرج دادند.
برزیل مانند اکثر کشورهای دیگر توانایی اعزام ورزشکاران خود را به المپیک لس آنجلس نداشت. بنابراین آنها کشتی خود را با بار قهوه پر کردند و در طول راه آن را فروختند. هیئت المپیک برزیل با کشتی ای به نام Itaquicê به لس آنجلس سفر کرد.
این یک سفر گران قیمت بود، بنابراین آنها تصمیم گرفتند که ورزشکاران کارهای دیگری غیر از شرکت در بازی ها انجام دهند.
برای تأمین هزینه سفر به ایالات متحده، حالا Itaquicê فقط بهترین ورزشکاران خود را در میان کشورهای شرکت کننده همراه نداشت بلکه این محموله حاوی 50،000 کیسه قهوه برزیلی هم بود. محصولی که برزیل معتقد بود علی رغم رکود اقتصاد جهانی، تقاضای زیادی برای آن وجود خواهد داشت. قرار بود این کشتی ها در بنادر مختلف قهوه را بفروشند و با این چشم انداز کشتی حامل قهوه و ورزشکاران برزیلی راهی کالیفرنیا شد.
اینجا داریم در مورد تبدیل یک شرایط سخت به یک فرصت تجاری صحبت می کنیم. اگرچه در نهایت نتایج این بازی ها واقعاً به نفع برزیل نبودند. آنها هیچ مدالی کسب نکردند و مقام برتر آنها فقط مقام چهارم یکی از مسابقات قایقرانی بود.
حتی کل تیم واترپلو آنها به دلیل حمله به مسئولان پس از اولین مسابقه شان، رد صلاحیت و اخراج شدند. با این کار برزیل هنوز هم ملتی است که در تاریخ المپیک اثری از خود برجای گذاشته است، اثری که قهوه در آن مهم ترین نقش را داشت.
بررسی عادت مصرف قهوه در دوران شیوع کرونا