جدیدترین مطالعه دانشمندان دانشگاه هاروارد حاکی از آن است که افرادی که قهوه مینوشند کمتر دچار افسردگی میشوند و از کسانی که قهوه نمینوشند خوشحالتر هستند. اما آیا نتایج این تحقیق واقعیت دارد؟ در مجله قهوه ست مقالهای از سایت National Coffee درباره اثر قهوه بر کاهش یا درمان افسردگی و اضطراب بخوانید.
تا قبل از اینکه قهوه صبح را نخوردهام با من صحبت نکن
احتمالا همه ما این جمله کلیشهای را از افراد قهوهخور زیاد شنیدهایم. اما بررسی جدیدی که توسط دکتر آلن لویتون، استاد عصب شناسی دانشکده پزشکی هاروارد انجام شده و از تحقیقات موجود مستقل است، نشان میدهد که قهوه صبح نه تنها مشکل جدی را در بدن شما ایجاد نمیکند بلکه حتی ممکن است به شما در جلوگیری از افسردگی بالینی و اضطراب کمک کند.
در دورانی که ما زندگی میکنیم، به خصوص این روزها به خاطر شیوع ویروس بیماری کرونا، جای تعجب نیست که آمار مربوط به اضطراب و افسردگی در حال افزایش است.
اما نوشیدنی مورد علاقه بسیاری از مردم دنیا یعنی قهوه ظاهرا میتواند علاوه بر سایر تاثیرات بر سلامت بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف به کاهش یا درمان این افسردگی و اضطراب کمک کند. نتایج تحقیقات مستقل دکتر لویتون نشان میدهد که افرادی که قهوه نمینوشند نسبت به افرادی که قهوه مینوشند بیشتر دچار افسردگی میشوند و هرچه بیشتر قهوه بنوشید، احتمال افسردگی شما کمتر است. بهترین میزان نوشیدن قهوه در طول روز برای پیشگیری از افسردگی روزانه 370 میلیلیتر است. یعنی تقریبا دو فنجان متوسط قهوه خوری در روز
اجازه دهید قهوه صبح شما دارو و درمان کاهش افسردگی و اضطراب شما باشد
این نتایج فقط به اعتبار «تا قبل از اینکه قهوه صبح را نخوردهام با من صحبت نکن» به دست نیامده است. در واقع نتایج این تحقیق نشاندهنده پیامدهای عمیقی برای چگونگی درک نقش قهوه در سلامت روان ما است.
به گفته دکتر لویتون، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که میتواند در اثرات تقویت کننده قهوه بر درمان افسردگی نقش داشته باشد. به عنوان مثال، قهوه سرشار از آنتی اکسیدانهای مختلف است. افراد افسرده باید مراقبت باشند که سطح بالاتری از اکسیدانهای مرتبط با استرس در بدن داشته باشند. آنتی اکسیدانهای موجود در قهوه ممکن است به خوبی در جبران کمبود این آنتیاکسیدانها به آنها کمک کنند.
قهوه همچنین دارای خواص ضد التهابی است که برخی از آنها مستقیماً با بهبود خلق و خوی و کاهش علائم افسردگی در جوانان در ارتباط هستند. افسردگی و ایده خودکشی هر دو با سطح التهاب بالاتر در بدن ارتباط دارند، بنابراین دور از واقعیت نیست اگر بگوییم که برخی از اثرات ضد افسردگی قهوه به دلیل اثرات ضد التهابی آن باشد.
و در نهایت در قهوه کافئین وجود دارد. ممکن است فرد فرض کند که کافئین تحریک کننده است و باعث تقویت روحیه فرد و کاهش نشانههای افسردگی میشود، اما ترکیبی در خون به نام آدنوزین وجود دارد. فرد هرچه کافئین بیشتری مصرف کند، غلظت آدنوزین در خون بیشتر میشود. غلظت آدنوزین در خون افراد افسرده نسبت به افراد غیر افسرده کمتر است. همچنین نتایج یک مطالعه حاکی از آن است که هرچه افسردگی شدیدتر باشد، غلظت آدنوزین خون پایینتر است.
اثر قهوه بر کاهش و درمان افسردگی و اضطراب از فنجان شروع میشود
دکتر لویتون می گوید برخی از اثرات تقویت کننده خلقی قهوه درست در لیوان وجود دارند، اما سایر تأثیرات مثبت قهوه فقط به دلیل تعامل قهوه با بدن ما خودشان را نشان میدهد. احتمالا این قضیه را در مورد پروبیوتیکها شنیده باشید، آنها مثل مرواریدهای کوچکی هستند که میتوانید از داروخانه خریداری کنید و در واقع میکروبهای مفید را در روده تقویت میکنند. اما در این میان prebiotics و postbiotics وجود دارند، که مانند پروبیوتیکها، پس از پردازش صحیح برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. به عنوان مثال، پروبیوتیکهای موجود در قهوه دم کرده توسط ارگانیسمهای موجود در روده متابولیزه میشوند. این فرایند آنها را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه یا متابولیتهای دیگر تبدیل میکند، از جمله انتقال دهندههای عصبی با نفوذ به مغز مانند سروتونین، نوراپی نفرین، گابا و دوپامین که چهار تنظیم کننده اصلی روحیه ما و خلق و خوی ما هستند.
مطالعه دکتر لویتون به جزئیات بسیار بیشتری میپردازد. یافتههای تحقیق او در مورد قهوه و درمان انواع افسردگی و اضطراب خبر خوشایندی است برای افرادی که در این اوقات نامشخص و پر تلاطم پاندمی ویروس کرونا به دنبال آرامش اعصاب و کاهش استرس و علائم افسردگی خود هستند. بنابراین از دانه قهوه برای درست کردن انواع نوشیدنی قهوه به روشهای مختلف استفاده کنید و اعصاب خود را آرام کنید. ولی میزان مصرف روزانه خود را کنترل کنید . همواره افراط و تفریط نتایج مغکوس دارد .