از آنجایی که تغییرات آب و هوایی، کشت تک محصولی و سایر تخریب های زیست محیطی توسط انسان بیشتر اکوسیستم های حساس مورد نیاز برای تولید قهوه را تحت فشار قرار داده است محققان در کلمبیا شواهد جدیدی را برای حمایت از تعداد بیشتری درخت و زنبور عسل کشف کردند! این مقاله را در مجله قهوه ست بخوانید
تاثیر گرده افشانی زنبور عسل بر رشد و توسعه گیاهان قهوه
تحقیقاتی که توسط آژانس تحقیقات ملی قهوه کلمبیا Cenicafé و شرکت دارویی چند ملیتی Bayer AG آلمان انجام شد، 88 گونه زنبور عسل بومی را در مناطق قهوه کلمبیا شناسایی کرد. در مجموع 250 گونه حشره به بوته های قهوه سر می زدند.
لازم به ذکر است که این مطالعه هنوز توسط مجله علمی ثالثی مورد بررسی قرار نگرفته و به طور مستقل منتشر نشده است. همچنین این تحقیق توسط آژانس تحقیقات ملی کلمبیا و شرکت دارویی بایر، سازنده و فروشنده سموم دفع آفات، به طور مشترک انجام شد.
با این حال، یک اقدام مهم در این مطالعه، اهمیت زنبورها و گرده افشان ها در افزایش درصد میوه – به عنوان مثال گل هایی که به میوه تبدیل می شوند – در میان گیاهان قهوه بود.
بر اساس مطالعه بزرگی که در سال 2003 در اندونزی انجام گرفت رقمی که برای مشارکت حشرات برای درصد میوه های تنظیم شده در گیاهان خود گرده افشان قهوه 10٪ ذکر شده است. به عبارت دیگر، این تحقیق نشان داد که حشرات، زنبورها و سایر گرده افشان ها مسئول فقط 10٪ یا کمتر از مجموعه میوه های قهوه هستند. با این حال، تحقیقات Cenicafé تخمین می زند که زنبورها و سایر حشرات تا 16 درصد مسئول این گرده افشانی هستند.
“Cenicafé” در بخشی از این مطالعه آورده است: ” تنوع زیاد گونه های حشرات دوستدار گل قهوه در کلمبیا، به ویژه زنبورهای عسل، همچنین به دلیل مدیریت یکپارچه علف های هرز و آفات است، که از استفاده مواد شیمیایی به طور کلی و در طول گلدهی محصول قهوه جلوگیری می کند”
از آنجا که گیاهان قهوه عربیکا خود گرده افشانی -self-pollinating- می کنند، از نظر تاریخی اثرات زنبورها و سایر حشرات گرده افشان بر عملکرد محصول کم ارزش بوده است. علاوه بر این، نسبت قهوه های رشد داده شده در سایه -shade-grown – که برای محافظت از زیستگاه های گرده افشان شناخته می شوند در حال کاهش است، در حالی که گونه ها و جمعیت زنبورها در مناطق مختلف رشد قهوه نیز در حال کاهش هستند.
شواهد موجود نشان می دهد که این روندها باید برای سلامت جمعیت زنبورهای جهانی و به طور کلی بخش قهوه معکوس شوند. تحقیقات اخیر نشان داده است که زنبورها نه تنها سهم بیشتری در درصد تشکیل میوه های قهوه دارند بلکه آنها می توانند نگهداری میوه، توده دانه و عملکرد میوه های رسیده را افزایش دهند. تحقیقات دیگر به اهمیت زنبورهای عسل در تقویت شرایط مورد نیاز قهوه در برابر تغییرات آب و هوایی اشاره کرده است.
منبع: dailycoffeenews