شرکتکنندگان در این کارگاه، سه مورد از انواع دانه قهوه از کشورهای اتیوپی، کاستاریکا و السالوادور را بر اساس پروتوکلی سادهشده مورد ارزیابی قرار دادند.
دو قهوه اتیوپی و کاستاریکا با روش شسته و قهوه السالوادور با روش خشک فرآوری شده بودند. هدف از طراحی این کارگاه تجربی، نشان دادن تاثیر روش فرآوری بر شکلگیری شخصیت طعمی قهوه بود.
قهوه السالوادور با فرآوری طبیعی و طعمیادهای میوههای استوایی
آیکافی – شرکتکنندگان در این کارگاه، سه مورد از انواع دانه قهوه از کشورهای اتیوپی، کاستاریکا و السالوادور را بر اساس پروتوکلی سادهشده مورد ارزیابی قرار دادند.
دو قهوه اتیوپی و کاستاریکا با روش شسته و قهوه السالوادور با روش خشک فرآوری شده بودند. هدف از طراحی این کارگاه تجربی، نشان دادن تاثیر روش فرآوری بر شکلگیری شخصیت طعمی قهوه بود.
قهوه السالوادور که بهتازگی به سبد محصولات قهوه ست اضافه شده، از مزرعه ناصره (Nazareth) در منطقه اهواچاپان (Ahuachapan) و تحت مالکیت ماریو اکوستا (Merio Acosta) میآید. عمده انواع دانه قهوه این منطقه به روش شسته فرآوری میشود. با اینحال بعضی برداشتهای باکیفیت که به کارگاههای برشتهکاری تخصصی راه مییابند گاهی به روش «طبیعی» فرآوری میشوند تا ماهیت تنواری (body) بالا و شیرینی ذاتی این قهوه بهتر عیان شود.
در طی فرآوری خشک قهوه، تمام گیلاس قهوه بهشکل دستنخورده رها میشود. در این مدت، دانهی قهوه، بارزههای طعمی ِ بخش ِ گوشتی و شیرین میوهی قهوه را به خود میگیرد؛ تا مرحلهی جداسازی که میوه خشکشده و پارچمنت از دور دانهی قهوه جدا میشوند. این روش با آنکه بهخاطر عدم مصرف آب در طی فرآوری، از نظر اقتصادی مقرونبهصرفتر و دوستدار محیطزیست است، اما نسبت به دو روش دیگر ریسک بالاتری دارد. چرا که اگر دانههای قهوه بادقت و بهطور یکنواخت خشک نشوند، طعم نامطبوعی در قهوه پدید میآید که به آن «گندیدگی» (Ferment) میگویند. روش فرآوری خشک به ایجاد طعمیادهای میوهای که از پوست و گوشت گیلاس قهوه حاصل میشود و نیز تنواری (Body) سنگینتر در فنجان منجر میشود.
عمده شرکتکنندگان در این کارگاه قهوهآزمایی که از قهوهنوشهای عادی بودند، تنواری بالای قهوه السالوادور با فرآوری طبیعی را تشخیص دادند. همچنین طعمیادهای میوههای استوایی و شیرینی خاص حاصل از فرآوری طبیعی نیز از دریافتهای مشترک شرکتکنندگان در این کارگاه بود.
در این کارگاه از حاضران خواسته شد تا ابتدا رایحه یا عطر سابهی خشک قهوه (fragrance) و سپس عطر خیس سابهی قهوه (aroma) (بعد از اضافه کردن آب) را بررسی کنند. حاضران سپس قهوه را در سه درجه حرارت ۷۰ درجه، ۴۰ درجه و ۲۰ درجه مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بررسی شرکتکنندگان در این کارگاه نشان داد که ویژگیهای طعم و پسمزه در حرارت بالا، تنواری (body) و اسیدیته در حرارت متوسط و تعادل طعمی و ارزیابی کلی در حرارت پایین، شاخصترین امتیازها را بهدست آوردند.
اطلاعات تکمیلی درباره قهوه ست السالوادور
قهوه السالوادور که به سبد محصولات قهوه ست افزوده شده، از طریق فروشگاه آنلاین با قابلیت ارسال به تمام ایران قابلخریداری است.